Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Scan ökar julskinkeproduktionen med 30 procent

Det börjar så smått att lida mot jul och just nu är Scan inne i slutskedet av tillverkningen av den ekologiska julskinkan. Införsäljningen till butikerna skall vara avslutad i dagarna. Redan nu står det klart att årets tillverkning har ökats med 30 procent mot fjolårets volym. Förra året såldes, enligt Ekoweb´s beräkningar, drygt 80 ton ekologisk julskinka, i år blir det drygt 100 ton.

-I slutänden vet vi inte om det kommer att bli brist i butikerna eller ej, men vi tror att årets tillverkning mer motsvarar konsumenternas efterfrågan jämfört med förra året då den ekologiska skinkan tog slut i flera butiker. Men det kan också vara så att efterfrågan stigit ytterligare under året så att alla som vill, ändå inte får en ekologisk julskinka. Det vet vi först i januari, säger Martin Pardell som är produktchef på Scan.

Av Scans totala julskinkeförsäljning står den ekologiska för ca 2 procent.

2008-12-03