Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Axfood ökade med 69 procent under första halvåret

Under 2007 ökade den ekologiska försäljningen med 27 procent hos Axfood. Ökningen för första halvåret 2008 har mer än tredubblats. Under de första sex månaderna ökade Axfood´s försäljning av ekologiska produkter med 69 procent.

-Det finns ett stort intresse för ekologiskt bland konsumenterna. Därför satsar vi nu på ett eget ekologiskt varumärke, Garant Ekologiska varor. Vi vill utöka utbudet av ekologiska varor på marknaden och vi presentera ett ekologiskt sortiment till ett rimligt pris för att nå en bredare massa av konsumenter, säger Ingmar Kroon som är informationschef på Axfood.

Om ökningen håller i sig året ut betyder det att Axfood kommer att sälja ekologiska produkter för drygt 0,5 miljarder kronor under 2008, säger Ingmar Kroon som är informationschef på Axfood.