Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Klimatdebatten sätter fokus på eko

Sällan har väl ekologiskt varit så i ropet som nu. Så gott som dagligen debatteras människans inverkan på sin omgivning och de hot vi står inför med kommande klimatförändringar om vi inte gör något åt vår livsstil. Den ekologiska trenden har fått ytterligare skjuts i och med klimatdebatten och att handla ekologiskt framhävs som ett av de enkla vardagiga ting som alla kan göra för att minska koldioxidutsläppen. Plötsligt talar alla om ekologiskt och ekologiska produkter, såväl i tidningar som i radio och TV. Senast häromdagen i programmet ”Vädrets Makter” på SVT kanal 1 lades ekologiska och KRAV-märkta produkter i kundvagnen när man skulle visa hur man som konsument handlar på ett klimatvänligt sätt. Många som tidigare rynkat på näsan åt eko, såväl konsumenter som producenter börjar nu inse de många fördelarna med ekologiskt, inte minst i utsläpp av mindre koldioxid. Är du klimatsmart? Testa dig på www.wwf.se/klimatsmart/

2007-05-11