Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Milkos mål: 50 procent eko

Milko satsar på att bli det ledande ekologiska mejeriet i Sverige och företagets nya mål är att hälften av produkterna skall vara ekologiska inom 10-15 år. Den nya visionen presenterades på Milkos stämma i slutet av april: ”Milko ska bli Sveriges mest intressanta livsmedelsföertag med tydlig ekologisk inriktning.” Företagets målsättning är att vara det drivande svenska ekologiska alternativet bland mejerier. -Innan Milko bildades, i Värmlandsmejerier, var vi det ledande ekologiska mejeriet, och den positionen har vi tappat. Men vi skall ta tillbaka den. Hur många år det tar att nå vårt mål är egentligen inte så viktigt, det viktiga är att vi har riktningen klar! Säger Milkos VD Bo Berg i ett pressmeddelande.

2007-05-08