Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko-bröllop kommande trend

I Storbritannien är den senaste trenden att hålla miljövänliga bröllop. Flera kändisar och personer i societeten har under senare tid satsat på ekologiska bröllop och fester. Inbjudningarna trycks på miljövänligt papper, maten som serveras på bröllopet är ekologisk och brudparets kläder sydda av ekologiskt tyg. Bröllopsgåvorna får gärna bestå av donationer till välgörande ändamål. Trenden är nu på väg till Danmark skriver Ökologisk Jordbrug. I Sverige börjar intresset så sakteliga också att vakna. -Vi har inte haft något ekologiskt bröllop ännu, men jag tror att det kommer inom något år. Vi märker att medvetenhetan ökar allt mer vad det gäller framför allt maten som serveras. Detta är ju en mycket speciell dag och allt fler vill göra sitt bröllop unikt så jag tror absolut det är en kommande trend, säger Catharina Roos som är bröllopskoordinator.

2007-05-14