Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Intresserad av bomullsfiber som foder?

Det var inte länge sedan Bergman Sweden genom Ekoweb eftersökte någon som var intresserad av ekologisk bomullsfiber som foder. Nu vill Stephan Bergman, VD på Bergman Sweden ännu en gång skicka ut en förfrågan till Ekoweb´s läsare. Bomullsfibern är en restprodukt från beredningen av ekologisk råbomull och proteinrik. Bergman Sweden i Borås är en av världens största producenter av ekologisk bomull. Företaget odlar 550 ton ekologisk bomull årligen huvudsakligen i Peru. Stefan Bergman söker någon som är intresserad av att vidareutveckla restprodukten. –Jag är intresserad av att starta ett projekt kring restprodukterna. Vi får fram ca 400 ton bomullsfrökaka som är mycket proteinrik. Vi söker en köpare eller grossist, eller någon som vill utveckla ett ekologiskt foder. Eftersom det blir så mycket restprodukter hade det varit mycket värt att se vad man kan göra av den, men själv har jag tillräckligt arbete med bomullen, säger Stefan Bergman. För mer information kontakta Bergman Sweden: 033-127 800, eller stephan@bergmansweden.se Under Ekowebs besök på gården ElAzienda i Italien (se reportage v5) framkom det att de italienska bönderna ofta använder sig av ett foder baserat på bomullsfiber i nötproduktionen.

2007-04-25