Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Bergman Sweden startar ekobutik

En av de största producenterna av ekologisk bomull, i Borås baserade Bergman Sweden fortsätter utöka sin verksamhet. Förutom producent av ekologisk bomull och innehavare av nätbutik kan man nu snart också lägga till innehavare av kläd- och heminredningsbutik. Bygget är i full gång i Borås och i november skall det vara klart för invigning. I butiken skall företaget i första hand sälja sin egen kollektion av kläder, handdukar, lakan, tyger, gardiner med mera, tillverkat av den egna ekologiska bomullen. -Intresset ökar hela tiden för ekologiska bomullsprodukter. Vi kommer framöver att lägga mycket krut på att förädla den råvara vi producerar istället för att sälja den. Den nya butiken är ett led i denna utveckling, säger Stefan Bergman som är VD för Bergman Sweden.

2007-05-23