Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Brittiska ekomarknaden ökade med 30 procent

Den brittiska marknaden för ekologiska livsmedel ökade med 30 procent under 2005, det visar en nyligen publicerad rapport från det brittiska certifieringsorganet Soil Association. Medan livsmedelsförsäljningen totalt ökade med 3 procent så ökade den ekologisk försäljningen tre gånger så mycket som året innan. Värdet på den ekologiska försäljningen passerade 20 miljarder skr. Två av tre britter väljer medvetet ekologiska produkter. Även hälften av låginkomsttagarna handlar regelbundet ekologiska produkter. Den ekologiska livsmedelsmarknaden beräknas vara värd ca 30 miljarder skr år 2010. Ekologisk marknadsledare är butikskedjan Sainsbury´s som med 2500 ekologiska produkter och två egna ekologiska varumärken i sortimentet står för en tredjedel av den brittiska marknaden.

2007-04-27