Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Valett och Jonnie har gått skilda vägar

Jonnie Landén, tidigare på det ekologiska frukt- och grönsaksgrossisten Valett i Helsingborg, har startat eget. Sedan början av året driver han tillsammans med sina bröder ”Landéns Ekologiska”. Placeringen är Långeberga i Helsingborg. Liksom tidigare hos Valett är kunderna grossister och industrier och sortimentet är framför allt frukt och grönsaker. Omsättningen under 2006 beräknas hamna runt 10 miljoner kr. -Vi har fortsatt med exporten av kinesisk vitlök till Holland och Danmark. Vi har också förfrågningar om svensk purjolök till Finnland, men där har vi fått tacka nej tills vidare eftersom den går åt på den svenska marknaden. I övrigt när vi en dröm om att utveckla verksamheten till att omfatta även andra produkter än frukt och grönsaker och det tittar vi på just nu, säger Jonnie Landén.

2006-04-12