Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

EMC och Skånemejerier utmanar Skåne-kommunerna

Som ett sätt att nå målet för konsumtion av ekologiska livsmedel på 10 procent under 2005 utmanar Ekologiskt markandscentrum (EMC) tillsammans med Skånemejerier alla offentliga verksamheter i Skåne. Utmaningen består i att 50 procent av all lätt- och mellanmjölk som konsumeras inom offentlig sektor skall var ekologisk. –Mjölken är den i särklass största enskilda ekologiska produkten inom offentlig sektor här i Skåne, säger Kerstin Andersson projektledare på EMC. De sydliga kommunerna har hållit sig väl framme när det gäller ekologiska livsmedel inom den offentliga sektorn. I Malmö, Lund och Svedala kommun är närmre 80 procent av mjölkkonsumtionen inom den offentliga sektorn ekologisk. I Kristianstad, Höör och Hässleholm dryga 50 procent.

2005-04-11