Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Södervidinge bagaren bakar KRAV-franskor

Södervidinge bagaren är ett bageri med ett femtiotal anställda utanför Kävlinge i Skåne. Sedan några veckor tillbaka har man KRAV-certifierat sin Källarfranska. Man har sedan tidigare en KRAV-märkt frukostbulle och ett mörkt och ett vitt KRAV-märkt matbröd. Man bakar 1300 KRAV-bröd per dag tre dagar i veckan. Anledningen till att man väljer att KRAV-märka Källarfranskan är att kommunerna i Malmö och Lund efterfrågar en sådan. Där satsar man stort på ekologisk och KRAV-märkt mat till bland annat skolor. Södervidinge bagaren har ökat sin försäljning av KRAV-bröd något, i första hand är det grossisten Servera som ökat beställningarna. –I övrigt är det stendött på brödmarknaden när det gäller KRAV-bröd. I nuläget säljer vi inget ut till butik. Det råder för stark prispress på bröd just nu, säger en av de tre bröderna och ägarna till Södervidinge bagaren, Ulf Holmén. Man hoppas på ett nytt samarbete med en stor grossistkedja och samtal mellan parterna har inletts –Men jag vill inte nämna några namn…. avslutar Holmén.

2005-04-08