Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Björnekulla gör KRAV-märkt till lågpris

Det sägs ofta att Krav-märkta och ekologiska produkter är för dyra. Björnekulla är Åstorpsföretaget som kan producera KRAV-märkt till lägre pris än vad till och med de konventionella konkurrenterna gör. Vid ekowebs marknadsundersökning hos den lokala ICA-handlaren var Björnekullas KRAV-märkta apelsinmarmelad den billigaste, förutom ICA´s egna konventionella lågprismarmelad. Hur är det möjligt? –Vårt mål är att producera KRAV-märkta varor som inte skiljer sig kvalitets- och prismässigt från den konventionella marknadsledaren på området. I Sverige är vi bland de största vad det gäller produktion av KRAV-sylt och marmelad. Därför får vi ofta bra priser hos leverantörerna, säger Lars Berntsson marknadschef på Björnekulla. Av företagets omsättning på 145 miljoner kr står den ekologiska delen för ca 5 procent. –Men KRAV-produkterna är en extremt viktig del av profileringen på vårt företag och hjälper till att nischa oss gentemot andra. Genom att finnas i ICA´s sortiment finns produkterna representerat över hela landet och den KRAV-märkta jordgubbssylten och apelsinmarmeladen finns över hela världen genom att den levereras till IKEA´s restauranger. –Vi planerar att lansera två nya KRAV-märkta safter under våren, men det är ännu hemligt vad det blir för sorter, avslutar Berntsson.

2005-04-05