Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Världsmarknaden för eko-produkter växer

2003 omsatte den ekologiska marknaden cirka 25 miljarder dollar och 2004 cirka 27-28 miljarder dollar. Marknaden för ekologiska produkter växer främst i Europa och i Nord Amerika, men även de mindre marknaderna såsom Asien och Australien växer. Europa och Nord Amerika marknaden för ekologiska livsmedel är ungefär lika stora, cirka 13 miljarder dollar styck. Det innebär att dessa två regioner står för 96 procent av den totala världsmarknaden för ekologiska livsmedel. – Den globala ekologiska marknaden växer för tillfället med 7-9 procent per år. I Europa är tillväxttakten något lägre 5-7 procent och i USA något högre 8-12 procent. De högsta tillväxttakterna procentuellt hittar man idag i Asien. Dessa unga marknader växer årligen med upp till 30 procent per land, därefter kommer Australien/Oceanien med 10-20 procent, säger Amarjit Sahota, Organic Monitor.

2005-04-05