Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Oatlys försäljning närmar sig 100 miljoner kronor

Ceba Foods försäljning av framförallt havremjölken Oatly går mycket bra i Sverige och på exportmarknaden. Detta år räknar Ceba Foods med att öka försäljningen till 85-90 miljoner kronor och framtiden ser ljus ut för Oatlys sortimentet. På fem år hoppas Ceba Foods att man har kunnat dubbla försäljningen. – Försäljningstillväxten är jämn och ligger på 10 – 20 procent på alla marknader, vilket vi är mycket nöjda med. Våra främsta exportkunder är England, Tyskland, Spanien, Finland och Danmark. Vi säljer cirka hälften av havremjölken i Sverige, resten exporteras. Försäljningen har gått så bra de sista åren så att vi också börjar närma oss fullt kapacitetsutnyttjande i fabriken i Skåne, så en produktionsökning är något vi håller på att titta över hemma, säger Exportchef Bengt Anker-Kofoed.

2005-03-31