Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Frebaco KRAV-märker produkter

Frebaco Kvarn väljer att KRAV-märka 4 av sina produkter: matvete, mathavre, kvarngryn och matdurum. – Vi valde att KRAV-certifiera dessa produkter eftersom KRAV går något längre än ekologiskt. Det stärker förstås argumenten att köpa våra matgryn, säger Martin Pardell, senior KAM & Brand manager på Frebaco Kvarn. Frebaco Kvarn ligger i västgötska Lidköping, där företaget drivits sedan 1979. En stor vikt har alltid lagts på att leverera produkter av hög kvalité och göra detta med en så liten miljöpåverkan som möjligt.

- Vårt svenska spannmål kommer max 10 mil från vår egen kvarn. Spannmål i sig är också generellt klimatsmart eftersom det har låga tal när det gäller CO2-ekvivalenter, menar Martin Pardell.

Produkterna har tidigare varit EU-ekologiska, men genom att KRAV-certifiera produkterna menar Martin Pardell att Frebaco kan bidra med att ytterligare gynna klimatet. Speciellt viktigt i certifieringen tycker Martin är ökad mullhalt i jorden och hushållandet av växtnäringen, vilka är inkluderade i KRAVs regler och bidrar till att begränsa utsläpp av växthusgaser samt minska koldioxidhalten i luften.

2020-07-24