Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Slätte Ekodag 2020 inställt - men 2021 då kör vi igen!

Nu är det snart sommar och då brukar Slätte gård genomföra Slätte Ekodag tillsammans med Ekoweb precis innan Midsommar. I år var över 45 företag och ett tiotal föreläsare bokade. Det starkaste startfältet hittills. Tyvärr kan vi inte genomföra dagen enligt planerad modell med utställare, föreläsare och besökare på grund av Corona-pandemin och de regler som gäller med högst 50 deltagare. Därför har vi beslutat att ställa in Slätte Ekodag 2020 i den formen. Ledsamt och tråkigt men bara att acceptera.

För er utställare som har betalat utställaravgiften så föreslår vi att ni låter den stå kvar vid oss och deltar nästa år istället. För er besökare som anmält er så kommer vi att kontakta er om inom någon vecka. Nästa år är vi dubbelt laddade och kommer då att genomföra Slätte Ekodag den 15 juni, så skriv in detta i era kalendrar. Då kör vi samma koncept med utställare, föreläsare och besökare.

Som arrangör tror vi att det är viktigt att det ekologiska lantbruket har sin egen mötesplats och Slätte Ekodag är verkligen eko-branschens mötesplats. Här sätts fokus på det ekologiska lantbrukets möjligheter att utvecklas och odlingssystemet utmanas och kryddas med ny teknik, biologi och kunskap som branschen besitter.

Just nu jobbar vi med planerna för att kunna öppna upp och visa dessa demoodlingar tisdag och onsdag den 16-17 juni och göra det i små grupper utomhus för intresserade. Hur vi gör och hur man bokar in sig kan ni följa på hemsidan Ekoweb.nu. Som arrangör är vi lite överrumplade av de ändrade förutsättningarna men vi laddar nu om för att göra det bästa av situationen tillsammans med våra samarbetspartners.

Alla besök kommer dock kräva anmälan för att vi skall kunna följa lagar och regler med att ha rätt besökarantal i fält. Demoodlingarna kommer Ni även att kunna följa både på Facebook och i tidningen Ekoweb framöver.

Olle Ryegård, Emil Olsson och Therese W Olsson
Arrangörer Slätte Ekodag

2020-05-25