Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Arlas svenske VD invald i KRAV:s styrelse

Arla Sveriges vd Patrik Hansson har utsetts till ny ledamot i KRAVs styrelse. Han ser fram emot att jobba för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för KRAVs varumärke.

– Världen och planeten behöver ekologisk produktion mer än någonsin, och det finns alla förutsättningar att vända det senaste årets negativa trend när det gäller marknadsandelar för ekologiska livsmedel, säger Patrik Hansson.

Patrik Hansson valdes in i styrelsen på KRAVs årstämma i går torsdag, och ersätter Ann Freudenthal, som varit ledamot i KRAVs styrelse under åtta år.

– Vi kommer att få stor glädje av Patrik Hanssons breda erfarenhet och kunnande inom livsmedelsbranschen. Hans genuina intresse för hållbarhetsfrågor i kombination med djup kunskap i affärsutveckling kommer vara mycket värdefull för KRAV, säger Anita Falkenek, vd för KRAV.

Patrik Hansson är 52 år och bor med sin familj i Stockholm. Han har jobbat internationellt med konsumentprodukter i mer än 25 år. Till Arla kom han 2011 och fick då ansvaret för ost, smör och fruktdrycker i Sverige. År 2015 utsågs Patrik Hansson till ansvarig för Arlas verksamhet i Sydostasien, som under hans ledarskap blev en av Arlas snabbast växande internationella marknader. Sedan snart fyra år tillbaka är han vd för Arla i Sverige.

– När det gäller KRAV kommer det att bli viktigt för mig att säkerställa att den ekologiska konsumtionen växer, och att KRAV fortsätter att driva utvecklingen mot en ännu mer hållbar värld och planet på ett sätt som engagerar konsumenterna, säger Patrik Hansson.

Källa: Pressmedelande KRAV

2020-04-24