Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Lantmännen: En trolig prisuppgång på ekologisk spannmål

Efter en mycket trög start på försäljningen av ekologisk spannmål, i höstas där priserna på många grödor har sjönk kraftigt finns det nu signaler på en uppgång. De rekordstora lagren av ekologisk spannmål både i Sverige och utomlands minskar nu.

- Det görs affärer på lite större volymer, men fortfarande till väldigt låga priser, säger Adnan Zelkovic, ansvarig för försäljningen av ekologisk spannmål på Lantmännen.

Det ryktas nu att flera aktörer från de baltiska länderna har sålt sina lager av ekologiska spannmål. Det gör att lagerna med riktigt billig ekologisk spannmål börjar ta slut i närområdet. Det medför nu att priser troligen kommer att stiga och närma sig en mer normal prisnivå igen.
- Vi ser att ett köpintresse börjar smyga sig fram och att det återigen finns köpare som vill säkra sina leveranser av spannmål. Det gäller både de grödor som säljs till konsumet och till fodergrödor, säger Adnan Zelkovic.

text: Olle Ryegård

2020-02-14