Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

LyckeGård köper finska Kvick-Finn

LyckeGård Group AB utökar nu sin produktportfölj inom mekanisk ogräsbekämpning. Den 1 januari köpte man bolaget Kvick-Finn som tillverkar en kultivator för bekämpning av framförallt ogräset kvickrot. CombCut och Kvick Finn nu tillsammans säljas i Europa och Nordamerika.

- Vi är oerhört glada att ha lyckats genomföra detta förvärv. I ett slag stärker vi vårt erbjudande inom mekanisk ogräsbekämpning där kultivatorn Kvick-Finn kompletterar vår egen innovation, den selektiva ogrässkäraren CombCut. Förvärvet innebär att vi fortsätter att leverera på vår nya strategi, där vi siktar på att ta en position inom mekanisk ogräsbekämpning. Målet är att kunna stötta våra kunder i konverteringen från kemisk till mekanisk ogräsbekämpning, säger Christian Bjärntoft, VD på LyckeGård.

Kvick-Finn är en kultivator och används främst mot rotogräs som kvickrot och tistel i första hand inom det ekologiska lantbruket. Kvick-Finn harsålts till de nordiska och baltiska marknaderna och i och med att Kvick-Finn nu blir en del av Lyckegård öppnas försäljningen upp till övriga Europa genom befintliga distributörer.
Den 1 januari 2020 sker tillträdet och BT-Agro, som sedan ett par år tillbaka varit distributör i Finland, kommer fortsätta att ta hand om den finska marknaden för LyckeGårds produkter och tjänster. BT-agro kommer även att vara delaktiga med att sälja de båda produkterna golbalt nu när Lycke gård satsar på att öka försäljningen i både i Europa och Nordamerika.

2020-02-04