Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko i USA ökade med 6 procent 2018

Försäljningen av ekologiska livsmedel steg med 5,9 procent i USA under 2018. Totalt såldes ekologiska livsmedel för hela 48 miljarder kronor, enligt Organic Trade Association. Den ekologiska livsmedelsförsäljningen utgjorde 5,7 procent av den totala livsmedelsförsäljningen, som endast steg med 2,3 procent 2018.

Försäljningen av ekologiska frukter och grönsaker utgjorde 36 procent av all försäljning av ekologiska livsmedel under 2018. Den ökade med 5,6 procent till 17,4 miljarder dollar. Försäljningen av ekologiska frukter och grönsaker svarade för nästan 15 procent av all försäljning av frukt och grönsaker i USA under 2018.

Försäljningen av ekologiska mejeri och ägg landade 2018 på 6,5 miljarder kronor och tillväxten var endast 1 procent i detta segment. Detta berodde mycket på trenden med växtbaserade mejerivaror såsom soja och havremjölk.Det är den stora befolkningsgruppen ”milleniums” vars köpbettende nu speglar av sig. De önskar enligt OTA:s undersökning mer transparens i livsmedelskedjan, mindre GMO, mindre med handelsgödsel och bekämpningsmedel, samt mindre med tillsatser och konserveringsmedel i maten.

2020-01-07