Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologiskt tuffar på hos Magnihill


Företaget Magnihill, utanför Ängelholm, har specialiserat sig på frysta grönsaker och grönsaksblandningar. En stor del av produktionen kommer från svensk åkrar och en betydande del från är också ekologiskt. Strategin har varit en långvarig satsning på ekologiskt och Wiveca Almgren får nog betecknas som en av pionjärerna i branschen. Satsningarna har burit frukt och ekoförsäljningen  slog återigen nytt rekord hos företaget under 2018.

- Ekologiskt är viktigt för oss. Nästan hälften av vår försäljning kommer från ekosortimentet. Vi har som mål att öka med 5 procent under 2019 på ekologiskt och räknar med att lansera mellan fyra och sex nyheter. Under 2018 ökade eko med 3 procent hos oss. Utmaningen är att få tag på råvaror, tillräcklig volym och kvalitet. Ungefär hälften av vårt ekologiska sortiment är svenskodlat, säger Wiveca Almgren, vd Magnihill

2019-01-29