Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Sju trender för hållbara livsmedel att hålla koll på 2019


Det här året beräknas bli ett viktigt år för de den hållbara livsmedelsindustrin. Konsultföretaget Ecovia Intelligence har sammanställt sju trender att hålla utkik efter under året.

Ekologiska livsmedel blir Mainstream: Den ekologiska livsmedelsförsäljningen kommer att fortsätta sin positiva försäljningskurva och bli ännu mer Mainstream. Detta kommer att uppnås bland anat genom att EMV kommer att fortsätta utvecklas på ekologiskt.

Vegetariskt fortsätter att öka: de växtbaserade alternativen blir allt viktigare. Veganrörelsen fortsätter också att växa.

Hållbara förpackningar: Troligen kommer det att ske en hel del innovation på området uder året och vi kommer att få se nya lösningar och nya material

Fler uppköp: Flera stora affärer där små företag som specialisreat sig på hållbara livsmedel köps upp av världskoncerner.

Etiska detaljhandelsinitiativ: Handelns egna beslut om mer etirk försäljimng, till exempel bannlysning av plast, ”Zero Waste”...

Växande inflytande för millenials: Den del av befolkningen födda runt milleniumskiftet, sk millenials får ökad köpkraft. De handlar bland annat göra ekologiskt och på nätet!

2019-01-16