Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Kriterier för priskategorierna Ekogalan 2017


Nominera dina favoriter här>>

För sjätte gången delas fjärilspriset ut till en vinnare i fem olika kategorier på Ekogalan den 26 januari 2017. Vem som helst kan nominera, sig själv eller någon annan. En jurygrupp väljer ut tre tänkbara vinnare i de olika kategorierna. De tre nominerade blir inbjudna till Ekologiska Branschdagen och Ekogalan 2017. Vinnaren i respektive kategori offentliggörs på plats i Spegelsalen på Grand Hôtel, på Ekogalan efter marknadsseminariet, den 26/1.

Gemensamt för alla kategorierna är att lyfta fram branschens bästa förebilder.

 
 
Årets Ekobutik: 
"Till en butik som arbetar med att aktivt öka tillgängligheten, exponeringen och försäljningen av svenska och närodlade ekologiska frukter och grönsaker och därmed bidragit till att öka intresset från konsumenten och öka efterfrågan på ekologiska produkter”


Garants Ekostjärna  
 
 

Till ett företag/person som med nytänkande och affärskänsla har utvecklat ett eller flera led i värdekedjan "Från idé till butik" så att konsumentens urval av prisvärda ekologiska och klimatsmarta produkter i hyllan ökar.


Årets Nybyggnation för Hållbart Jordbruk: 
"Till ett lantbruksföretag som satsat på en modern, energieffektiv, miljö- och djurvänlig byggnation i harmoni med omgivande miljö - och som genom sitt nytänkande tagit byggandet inom lantbruket ett steg längre."

Årets Omläggare:      
"Till en person eller ett företag som under året ställt om till KRAV-certifierad produktion och som är ett föredöme genom att visa prov på mod, kreativitet och affärsmässighet.

 

Årets Ekorådgivare:

"Till en person som på ett initiativrikt sätt genom sin rådgivande roll bidragit till att öka lönsamheten och effektiviteten inom svenskt ekologiskt jordbruk"